Centralnet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zopár vecí ohľadne Microsoftu a Windowsu

Veľakrát som hľadal niečo o XP či o novinkách ohľadne prechodu na novší, porovnania operačných systémov a podobne. Veľa som sa preklikával a objavil som kopu ďalších zaujímavostí... Tak vám to teraz všetko dám v kocke.

Service Pack

Sú to doslova servisné paky pre operačné systémy Windows, ktoré zahŕňajú rôzne opravy a záplaty. Inštalovať sa dajú dvoma spôsobmi. Buď zapnutím automatických aktualizácií čo funguje len ak máte neustále pripojenie na internet a aktivovaný Windows. Ak nemáte stále prístup na internet alebo zohnatý Windows tak si ich môžete stiahnuť zo stránky Microsoftu a tam v centre service packov máte všetky dostupné čo boli vydané.

< klikni > a prejdi na stránku Service Pack Center.

32 bit alebo 64 bit

Toto znamená že akým spôsobom spracuváva informácie procesor (CPU). 64 bitová verzia využíva pamäť RAM efektívnejšie ako 32 bitový systém. Pre pozretie akú verziu systému používate si dajte Štart > Spustiť > napíšte tam winver a kliknite OK. Vyskočí vám okienko kde máte uvedenú verziu XP aj ktorý service pack máte atď. Alebo si kliknite na Tento počítač pravým myšátkom a na Vlastnosti tam vám tiež pekne všetko vypíše. Ak tam nájdete označenie 64x tak máte 64 bit, ak tam nič také nieje tak používate 32 bit čo je štandard.

< klikni > a prejdi na stránku pre viac info.

< klikni > a prejdi na stránku pre najčastejšie otázky (FAQ) o 32 a 64 bitových verziách.

Oprava problémov na IE

Je pekné že sa používajú kadejaké iné alternatívne prehliadače ale často sa v nich poriadne nezobrazujú niektoré veci a preto je potrebné mať v zálohe ten najznámejší teda Internet Explorer čo je vlastne základný vo Windowse. Ak by s ním boli problémy aj tu sa ponúka riešenie automatickej opravy.

< klikni > a prejdi na stránku.

Pomocník pre Windows XP

Viacero riešení a rôzne rady ktoré mi dosť pomohli pre riešeniach vecí okolo XP a ochrany proti vírusom. Je tu ozaj dosť jednoducho vysvetlené aj so screenshotmi že čo sa ako má robiť a jednotlivé vysvetlenia k daným aplikáciám. Prehľadné klikačkové menu. Fakt odporúčam :-)

< klikni > a prejdi na stránku poradne.

Porovnanie Windowsov

Pre tých zvedavších že čo vlastne majú novšie windowsy navyše a prečo sa oplatia, si môžete pozrieť na tabuľke porovnaní, kde máte pekne rozpísané funkcie a potom v stĺpcoch odfajkané že ktorý Windows konkrétne čo má alebo nemá.

< klikni > a pozri si porovnania Windowsov.

Windows XP ktorý sa zapísal do histórie tým že bol jeden z najpodarenejších a najpopulárnejších v rokoch 2002-2010 sa končí jeho podpora. Len tak pre zaujímavosť zriadili aj stránku s počítadlom ktoré si môžete aj stiahnuť.

< klikni > a prejdi na stránku o ukončení Windows XP.

< klikni > a prejdi na stránku kde si môžeš stiahnuť počítadlo.

Vecičky na stiahnutie pre XP

Pre tento operačný systém sa zatiaľ ponúka na stiahnute od Microsoftu rôzne utilitky a vylepšováky. Napríklad ako rýchle hľadanie (ako na Viste) alebo SP3 či Media Player 11.

< klikni > a vyber si čo potrebuješ :-) 

 

 << Diskusia >>



Čítajte aj: Zmazanie účtu na Facebooku
Čítajte aj: Klávesové skratky pre Windows 7 a 8

 

Chceme vás poprosiť aby ste na diskusiu a komentáre využili naše spoločné fórum - KLIKNITE a prejdite na fórum. Budeme radi ak obohatíte našu komunitu aj vy, pridaním svojho názoru alebo založením témy ktorú ešte nemáme.

 




Informatika | stály odkaz

Komentáre

  1. Reakcia
    Jasné že to je kravina 1.stupňa ale fórum ti dáko kaflo... Nejdu prepojenia...
    publikované: 21.04.2011 01:32:22 | autor: Miloš (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014