Centralnet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo reálne nevychádzajú vzťahy

Určite poznáte tento fenomén keď nechápete prečo tamtá chce tamtoho, a tamten tamtú... Potom veci ako porovnávanie kladov a protikladov. Tak si pasujú a predsa sa dokopy nedajú atď. Čítajte ďalej :-)

Toto už ľudstvo riešilo neraz. Je tu aj príklad z textu piesne jednej punkovej kapely kde sa spieva: Igor má rád Evu, Eva jeho nie, a tak preto Igor stále smutný je, Eva chce mať Vojta, Vojto Evu nie, a tak preto Eva stále smutná je... Aj ja som veľa premýšlal prečo sú tieto veci tak. Pritom je to jednoducho riešiteľné. Stačí sa spýtať! :-) Ľudia častokrát robia chybu že sú neúprimný alebo ani nechcú byť. Radšej špekulujú a konšpirujú že prečo asi nie. Mužovi sa páči žena a ide za jej najkamoškou vyzvedať info, alebo premýšla mohla by ma chcieť, môže byť voľná? A kladie si otázky miesto toho aby sa opýtal. A tu je zádrhel ktorý som riešil! Ženy väčšinou tvrdia že majú rady úprimnosť, a neraz majú v profiloch na sociálnych sieťach rôzne príbehy ktoré majú poukazovať na to že s vyjadrením citov netreba otálať lebo môže byť neskoro. Ale realita je iná. Keď tak konám tak sa im to obvykle nepáči alebo sa prepnú až do nepriateľského módu. Takže som spravil nejaké prieskumy a ankety ktoré som porovnal s realitou zo života a na 80% je to tak že tvrdia niečo iné ale v realite to tak nechcú. Tak bola anketa o tom že prečo to tak robia a najčastejšie sa opakovali tieto vysvetlenia:

1. Vyjadriť city treba v tú správnu chvílu a ťažké je odhadnúť kedy tá správna chvíla je

Toto je velmi zovšeobecnená odpoveď ktorá o ničom nevypovedá ale dalo by sa dodať to, že ak je človek v štádiu že by prijal partnera, tak by na toto mal byť pripravený 24 hodín denne.

2. Bojím sa vyjadriť/opätovať city lebo ak to urobím tak sa na mňa v tom momente vykašle

Toto sú skúsenosti vyplývajúce z toho že muži dobýjajú ženu a žena chce byť dobýjaná. Ak sa žena nechá dobyť tak už nieje pre dobyvateľa výzvou a tým pádom stráca záujem. Toto však robí istá skupina mužov a za ich činy by nemala trpieť druhá skupina mužov ktorej nejde iba o adrenalín z dobývania ale boli by radi a vážili by si to že im žena dala srdce.

3. Chémia!!! Vec ktorá za to celé môže a človek na ňu nemá vplyv. Priťahovali sme sa ale ja som chcela iné, on chcel iné...

Tu na konci použijem jeden vzorec ktorý celú túto situáciu najlepšie vysvetluje:

Osoba A chce XX, osoba B chce tiež XX, ale osoba C chce XY. Medzi osobou A a B nieje chémia,  ale majú spoločné to XX. Medzi osobami A a C je chémia ale nemajú spoločný cieľ. Výsledok je že všetky 3 osoby ostanú na ocot.  

A(XX) + B(XX) -CH = Kamaráti
A(XX) + B(XY) +CH = Milenecký vzťah alebo nešťastná láska
A(XY) + B(XX) -CH = Nič
A(XX) + B(XX) +CH = Pár! :-)

Vysvetlivky: A a B sú osoby; (XX) a (XY) sú záujmy a ciele; CH je chémia/príťažlivosť

 

<< Diskusia >>



Čítajte aj: 45 právd o ženách
Čítajte aj: Konkurencia je veľká
Čítajte aj: Experiment na Internete
Čítajte aj: Lepšie je byť Single



Chceme vás poprosiť aby ste na diskusiu a komentáre využili naše spoločné fórum - KLIKNITE   a prejdite na fórum. Budeme radi ak obohatíte našu komunitu aj vy,   pridaním svojho názoru alebo založením témy ktorú ešte nemáme.

 


Vztahy | stály odkaz

Komentáre

  1. co si o tom myslim ja.
    nic si s toho nerob lebo tie zeny nahanaju prachacov alebo sex na jednu noc .a ked zistia ze si solidny ale neuzivil by si zlatokopku a o sex na jednu noc nemas zaujem a hladas lasku tak nemas sancu.ja som tiez robila prieskum.najviac ma stve ze niektore sa hraju na chuderky slobodne mamicky a na single a pritom ich pretiahlo cele mestecko.mam informatorov.je to smutne ale pravda.
    publikované: 03.02.2012 20:22:22 | autor: xena (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014